Pojdi nižje po strani

Novice

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Veliko noč smo preživeli na Goričkem. Imamo nove strope in luči v kopalnici ter straniščih. Vgradili smo tudi kadi za tuše. Čeprav je bilo vreme hladno in deževno smo večere preživeli ob ognju ... See MoreSee Less

Veliko noč smo preživeli na Goričkem. Imamo nove strope in luči v kopalnici ter straniščih. Vgradili smo tudi kadi za tuše. Čeprav je bilo vreme hladno in deževno smo večere preživeli ob ognjuImage attachmentImage attachment+Image attachment
2 months ago
Taborniški center Martinje

Otvoritev 10. sezone ... See MoreSee Less

Otvoritev 10. sezone

O centru

Taborniški center Martinje se nahaja v krajinskem parku Goričko. Leži ob neprometni asfaltirani cesti, blizu ene najvišjih točk na Goričkem, Srebrni breg (404 m), hkrati pa tik ob mejnem prehodu Martinje, ki meji na Madžarsko.

Center Martinje obsega več kot 1000 m² površine z dvema objektoma. Prvi je prenovljena stara karavla, v kateri so urejeni bivalni prostori. Drugi pa je objekt mejnega prehoda Martinje, namenjen za shranjevanje orodja, gradbenega materiala, ob katerem so tudi urejena parkirna mesta.

Center sprejme do 40 oseb. Najbližja trgovina je v naselju Martinje/Trdkova (1.5 km), večja trgovina pa je v Kuzmi (6,5km). V naselju Martinje/Trdkova se nahaja športni center Martinje, ki omogoča uporabo športnih površin (nogomet, košarka, odbojka,…).

V bližini centra je kar nekaj kulturnih in naravnih znamenitosti (grad Grad, Vulkanija, tromeja, Srebrni breg).

Najem

Center še ni urejen do te mere, da bi nudil udobno namestitev. Daje pa možnost prenočitve na prenovljenem podstrešnem podu. Možna je tudi postavitev šotorov.

Več informacij lahko dobite na rod.trsati.tur@gmail.com.

Načrti za prihodnost

Taborniški center Martinje želimo urediti do te mere, da bo nudil udobno namestitev in bo hkrati primeren za zimovanja, jesenovanja, letovanja.